Fra Nordjylland til Sønderjylland, fra Helsingør til Nakskov. Hvad med en sprød saxofonkvartet, iørefaldende christmas carols eller tre kongelige tenorer for fuld skrue?
Jeg håber, at du kan finde inspiration i denne guide med forslag til interessante klassiske julekoncerter.
Guiden er inddelt i landsdele og herunder i datoorden, og den går udenom ”de store og kendte” koncerter, som ellers også ofte er et besøg værd.
Oplysninger om entré er vejledende her i guiden, og vi opfordrer til, at man selv tjekker efter en ekstra gang.
Rigtig god fornøjelse.
Jylland
4. december kl. 15.00 🌲
Klosterkirken, Aalborg
Gratis adgang
Denne koncert har den forløsende overskrift ”45 minutters kur mod julestress”. Sæt derfor indkøbsposerne fra dig, glem alt om juleand og gavepapir for en stund og nyd 45 minutters velgørende musik.
Michael Hvas Thomsen, der er hovedansvarlig for Budolfi Kirkes Kantori, dirigerer koncerten, der rummer julemusik fra barokken og renæssancen for flerstemmigt acappella kor.
5. december kl. 16.00 🌲
Ribe Domkirke
Esbjerg Ensemble, Treenighedskirkens Drengekor og Konservatoriets Pigekor Esbjerg
Entré: 150/160 kr.
Kom og overvær en koncentreret præsentation af, hvad Esbjerg kan indenfor klassisk musik. Begge kor har flere udlandsrejser og tv-udsendelser bag sig. Konservatoriets Pigekor Esbjerg består af ca. 50 piger i alderen 12-19 år, mens Treenighedskirkens Drengekor udgøres af ca. 60 drenge og mænd. Sidstnævnte kor ledes af Lone Gislinge, der også dirigerer julekoncerten. Esbjerg Ensemble, som står for musikken, repræsenteres af 10 kompetente musikere fra hele verden, men med base i Esbjerg.
Publikum kan forvente en dejlig traditionel julekoncert med smukke arrangementer for kor og ensemble.
Måske er koncerten her ikke just klassisk – i klassisk forstand. Men her på Klassisk bureau mener vi alligevel, at den bør nævnes. I front for aftenen vil man opleve jazzsangerinden Johanna Løhde, som vil give lyd til populære juleklassikere indenfor både jazz, soul og pop. Danske julefavoritter vil man også kunne nyde, mens programmet også krydres af egne kompositioner, der fremføres af et lille orkester bestående af cello, kor, klaver, kontrabas og slagtøj.
Johanna Løhde røber, at der med lidt held også vil være en overraskelse i programmet.
” Jeg glæder mig allermest til at måtte gennemføre denne julekoncert, som allerede var planlagt til sidste år, men nu forhåbentligt kan gennemføres i år!”, skriver hun til Klassisk bureau.
Johanna Løhde har bl.a. sunget backing i X-Factor og for Alphabeat, ligesom hun har optrådt i udlandet i flere sammenhænge.
7. december kl. 19.30 🌲
Hundborg Kirke, Thisted
Thisted Kirkes Drenge- og mandskor
Det kendte kor fra det nordligste Danmark synger ved denne koncert både engelsk og dansk julemusik. ”Grunden til den engelske del er, at koret er opbygget efter engelsk forbillede, og vi synger pænt meget musik af Wilcocks, Rutter, Chilcott og Mathias, for nu at nævne enkelte navne”, fortæller Niels Granvig, der er korets dirigent og også organist ved Thisted Kirke. Hvert andet år foretager koret en større rejse til udlandet, og i sommeren 2022 bliver det en tur til Canada.
8. december kl. 19.00 🌲
Glud Kirke, Juelsminde
Thisted Kirkes Drenge- og mandskor
Entré: 25 kr. Betales i døren.
Samme program som ved koncerten i Hundborg Kirke.
9. december kl. 19.30 🌲
Gråsten Slotskirke
Via Artis Konsort med kor
Gratis adgang.
Der er grund til at forvente en både medrivende, folkelig og fantastisk stemning til denne julekoncert med specialensemblet Via Artis Konsort fra Fyn samt Slotskoret Gråsten. Ensemblet er stiftet i 2006 og er et tidlig-musik-orkester. Ensemblet bevæger sig i senmiddelalderens og barokkens repertoire og turnerer med faste koncertprogrammer, og programmet for denne julekoncert går med titlen Adventus. Den tidlige musik bliver spillet ud fra en velbegrundet opførelsespraksis på periodeinstrumenter, dvs. originale historiske instrumenter, og ensemblet eksperimenterer gerne med musikdramatiske opsætninger. F.eks. medvirkede musikerne i 2016 i opførelsen af tegneserieoperaen ”Escarramán”, der var bygget op af baroksange fra 1600-tallet.
Programmet for ensemblets julekoncert er spækfyldt med gamle, super interessante numre. Bl.a. kan man opleve julesangen ”Da Day Dawn”, som er en ældgammel traditionel julesang fra Shetlandsøerne. Den menes at stamme fra vikingetidens Norge og er typisk blevet sunget julemorgen. Fra det 13. århundrede kan man opleve sangen ”Des oge mais quer' eu trobar”, der handler om Maria og Josefs ankomst til Betlehem og forventningerne til Jesu fødsel. Sangen udføres for sopran, harpe, trehulsfløjte, gambe, citole og slagtøj, og den er en del af en samling af Maria-sange samlet af den spanske konge Alfonso X med tilnavnet 'den vise'. Og sådan fortsætter det hele aftenen.
12. december kl. 16.00 🌲 AFLYST!
Skagen Kirke
Nordjyske Strygere under ledelse af organist Rikke Kursch
Der er god variation og samtidig kendte melodier i denne koncert i Skagen.
Men hvem er Nordjyske Strygere?
”Formålet med orkestret er at fremme interessen i vor region for at spille på et strygeinstrument ved at tilbyde dygtige og helst unge amatørmusikere at spille sammen med nogle af regionens dygtigste professionelle”, fortæller medstifteren Henrik Rosenberg, der også sidder i orkestrets bestyrelse.
I koncerten her medvirker trompetisten Henrik Lützen, som har sørget for arrangementer for strygeorkester og flygelhorn som supplement til eksisterende korudgaver af bl.a. Carl Nielsens ”Mit hjerte altid vanker” og Niels W. Gades ”Mit hjerte altid vanker”. Henrik Lützen er selv solist i sit eget arrangement af Ole Edvard Antonsens “Juleverset” og i Georg PhilippTelemanns Trompetkoncert i D-dur. Heroverfor er den ukrainske violinist Olga Daniluk solist i Christian Sindings Adagio fra Suite opus 10.
Orkestret, der i øvrigt har professionelle musikere som gruppeleder på alle instrumentgrupper, får også sin solorolle, og det sker med 2. og 3. sats af Edvard Griegs ”Holbergsuite”. I øvrigt kan man også opleve orgeltoner fra Alexander Daniluk, som er orgelstuderende.
12. december kl. 16.00 🌲
Viborg Domkirke
Houlkær kirkes pigekor og Domkirkens Ungdomskor
Entré: 50 kr.
Et interessant, nyere juleværk komponeret af Søren Birch vil komme for en dag til denne koncert. "Da lyset kom til verden" er fra 2017 og er en julesuite for harpe og ungdomskor.
Suiten folder sig ud i 11 satser, der musikalsk spænder vidt med sange fra 1500-tallet og med helt nye kompositioner, heraf flere kendte fra Søren Birch, nemlig ”Vi venter på det lys” med tekst af Johannes Møllehave samt ”Jul er en jomfru” med tekst af Knud Erik Lægsgaard. Den sidste afslutter på smukkeste vis hele værket. De mere traditionelle salmer i suiten er f.eks. ”En rose så jeg skyde” og ”Glæden hun er født i dag”. Hele værket indledes med ”Veni, veni Emmanuel”, der er en fransk melodi fra det 15. årh., og der er også blevet plads til et intermezzo for harpe, som spilles af Joost Schelling. Joost Schelling er fast knyttet til Aarhus Symfoniorkester, og desuden spiller han en lang række solokoncerter samt kammermusikalske koncerter.
13. december kl. 19.30 🌲
Aalborg Domkirke
Klarup Pigekor, Klarup minikor og Klarup Skoles Kor
Dirigent: Christina Kjærulff
Entré: 75 kr. Børn gratis entré. Billetter ved indgangen.
Her kan man traditionen tro opleve de dygtige pigekor fra Klarup i en helt klassisk og vellydende Luciakoncert. Klarup Pigekor er blandt de bedste pigekor i Danmark, og i sommeren 2018 deltog koret i Summa Cum Laude Festival i Wien, hvor det vandt 1. plads i kategorien "Treble Choir".
Tidligere har koret været på rejser til bl.a. Australien, Singapore, Argentina, Israel, Brasilien og Island.
17. december kl. 19.00 🌲
Messecenter Herning
Herning Kirkes Drengekor m.fl.
Billetsalg via mch.dk
Der bliver masser af dejlig vellyd og smukke stemmer i denne koncert i Messecenter Herning. De dygtige sangere fra Herning Kirkes Drengekor går sammen med Midtvest Pigekor, og som vært og gæstesolist kan man lægge øre til sangerinden Lisbeth Kjærulff. De lover at servere julestemning i form af klassisk kormusik af højeste karat. Det skulle næppe slå fejl, og programmet vil spænde fra danske fællessange til Jingle Bells, fra Händel til Rutter og fra Nøddeknækkeren til Gaudate. De to kor akkompagneres af organist Kristian Marius Andersen på flygel samt en blæserkvintet fra Ensemble MidtVest.
18. december kl. 16.00 🌲
Randers Kammerorkester
Sct. Peders Kirke, Randers
Entré: 175 kr.
Her er chancen for at opleve et virkelig anderledes opera-juleværk, nemlig ”Amahl og de tre vise mænd”, skrevet af den italienske komponist Gian-Carlo Menottis. Værket beskrives som en rørende og humoristisk julefortælling om Amahl, der en nat, hvor den lysende stjerne står klarest på nattehimlen, får besøg af de tre vise mænd på vej mod krybben og stalden i Betlehem. Netop denne aften sker miraklet, og Amahls særlige julegave bliver, at han for første gang kan bevæge sig frit uden de krykker, som han altid har måttet støtte sig til.
Til koncerten kan man opleve sangsolister som Jesper Mikkelsen og Mathias Hedegaard, mens Sct. Peder Koncertkor også vil sørge for en kirke fyldt med vellyd.
19. december kl. 20.00 🌲 AFLYST
Sct. Nicolai Kirke, Vejle
Concert Clemens
Entré: 50 kr.
Vokalgruppen Concert Clemens fra Aarhus gæster Vejle, og på programmet er bl.a. Hugo Distlers smukke "Die Weihnachtsgeschichte" og Max Regers stemningsfulde "Acht Marienlieder" samt et par traditionelle, danske julesange.
De 16 kompetente sangere fra det aarhusianske kormiljø ledes af Carsten Seyer-Hansen, som stiftede ensemblet i 1997. Carsten Seyer-Hansen er desuden kantor ved Københavns Domkirke, ligesom han eksempelvis også er set som dirigent ved koncerter for Aarhus Bach Orkester.
20. december kl. 17.00 🌲 AFLYST
Akademisk Kor Århus
Vor Frue Kirke, Aarhus
Entré: 120/75 kr.
Denne eftermiddag tæt på jul får man mulighed for at lytte til en række kendte danske julesange og -salmer samt et udvalg af juleklassikere fra England og Sverige.
Akademisk Kor Århus består af ca. 30 sangere i alderen 20-35 år. Koret synger koncerter i hele Danmark og derudover ofte i konkurrencer rundtom verden.
Korets dirigent hedder Jonas Rasmussen og er uddannet fra solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium, ligesom han er Masteruddannet fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han er desuden dirigent for barbershopkoret BarbAros og Ungdomskoret Aarhus U. I 2019 vandt han med sine kor bl.a. konkurrencerne “World Choral Championships” i Tokyo (AKÅ) og guld i “European Choir Games” i Gøteborg (Aarhus U).
Hvis man er modig og har lyst til at udfordre sin øregang med et helt nyt dansk juleoratorium, så kan man besøge denne koncert. Værket bærer titlen ”Dejlig er jorden” og har ikke overraskende B. S. Ingemanns kendte julesalme som omdrejningspunkt. Musikken er skrevet af Andy Pape, og i pressemeddelelsen hedder det, at oratoriet binder traditioner og nutidens følelser sammen.
Vi bliver lovet smuk musik og genkendelighed, og opbygningen har de kendte værker af Bach og Händel som forbillede. Oratoriet behandler også emner som menneskers relationer, ligesom nutidsmenneskers forhold til julen også bliver bragt for en dag. Det sørger forfatter og salmedigter Iben Krogsdals tekster for.
Alle sangindsatserne leveres af hhv. sopran Helene Hvass Hansen, mezzosopran Helle Fabricius Grarup, tenor Christian Damsgaard og baryton Teit Kanstrup. Et lille hold musikere danner det lydlige bagtæppe for fortællingen, der også har mere dramatiske elementer i sig.
”Dejlig er jorden” kan også opleves andre steder i landet, da truppen tager på danmarksturne fra slutningen af november.
Fyn
4. december kl. 15.00 🌲
Odense Domkirke
Domkantoriet, Graabrødre Pigekor og domkirkens organister
Gratis entré
Traditioner hører julen til. I Odense Domkirke er man ikke bleg for at indrømme, at man følger sine traditioner, og det betyder, at Graabrødre Klosterkirkes Pigekor og Juniorkor også i år medvirker under ledelse af Anders Grankvist Schou. Domkantoriet er også på pletten under ledelse af domorganist Randi Elisabeth Mortensen. Musikalsk gæst ved koncerten er harpenisten Anette Gøl, som spiller værker af Felix Smith og Claude Debussy.
Programmet byder på en spændende rejse rundt i andre europæiske landes musikalske juletraditioner fra Sverige over England til Tyskland og Frankrig. Indimellem kan man også opleve vores egne skønne danske advents- og julesalmer. Koncertens hovedværk bliver Benjamin Brittens korværk ”A Ceremony of Carols” for harpe og blandet kor.
7. december kl. 17.00 🌲
HUSET, Vor Frue Kirke, Svendborg
Svensk Folkejul
Hvad gør man, hvis man vil indvie en ny bygning? Så inviterer man selvfølgelig Svensk Folkejul på besøg. Det har Vor Frue Kirke i Svendborg i hvert fald gjort for at markere, at HUSET ved kirken nu er klart til brug. Til denne koncert får man lyden af nordisk traditionel julemusik, skandinaviske julesange, gamle favoritter og nykomponerede viser. Det siges om Svensk Folkejul, at gruppen bringer oplevelsen af stilheden blandt sneklædte graner, vindens bid i næsen på en kanetur over fjeldet og lyden fra Skärgårdens bølgeskvulp til Danmark.
Kvartetten består af Emma Björling, sang, Poul Amaliel, guitar og sang, Michael Graubæk, violin og mandolin samt Søren Lund, bas.
Man kan roligt indstille sig på en koncert lidt nede i det behagelige gear, når man går til koncert med Blum og Haugaard Band. Makkerparret Helene Blum og Harald Haugaard har sit eget band med ved denne julekoncert, og man kan forvente en buket af både traditionelt og nyskrevet musik med en nordisk finhed, minimalisme og finurlighed. Der er både dansemusik fra svundne tiders balsale og stille sange, der har været sunget rundt om ildstedet rundt i hjemmene.
Helt særligt kan man glæde sig til at lytte til den virtuose nøgleharpespiller Erik Rydvall fra Västerbottoen, som sidste år var forhindret i at nå frem på grund af corona-forholdene.
15. december kl. 19.30 🌲
Odense Koncerthus
Odense Symfoniorkester og Det Fynske Kammerkor
Se OS' hjemmeside for billetter
Er der noget mere højtideligt, iørefaldende og stemningsløftende end de engelske christmas carols? Og hvad nu, hvis der oveni købet er fuldt symfoniorkester på? Der bliver helt sikkert masser af vellyd i denne koncert, der både byder på engelske og amerikanske christmas carols. Fine arrangementer af vores egne julemelodier maser sig også ind i programmet, og som solist kan man høre sangeren og saxofonisten Mads Mathias.
Koncerten gentages den 16. december kl. 19.30 i Odense Koncerthus.
Sjælland
28. november kl. 15.00 🌲
Sct. Mikkels Kirke, Slagelse
Sjølund Kammerkor
Sjølund kammerkor synger julekoncert med et repertoire, der spænder fra den tidlige musik og helt op til nutiden. Man får således både de helt kendte julehits og nogle lidt mere ukendte satser at høre. Udover Poulencs julemotetter synger koret værker af Prætorius, Bruch, Grieg og Brahms samt nyere musik af Morten Lauridsen og Bob Chilcott. Koncerten afsluttes med en afdeling med danske julesalmer og engelske carols. Martin Legène Jensen er dirigent.
5. december kl. 16.00 🌲
Sct. Peders Kirke, Næstved
De tre kongelige tenorer
Entré: 250 kr.
Bag navnet ”De tre kongelige tenorer” gemmer sig sangerne Sune Hjerrild, Peter Steen Andersen og John Venning. Peter Steen Andersen vil nogle måske genkende fra Det Kgl. Teaters operakor, hvor han synger 2. tenor i koret og somme tider også tager en solo. Sune Hjerrild og John Venning er begge freelance sangere. John Venning har været ansat ved The English National Opera i London og også Den Kgl. Opera, mens Sune Hjerrild i en årrække har været optaget af mere organisatoriske tiltag indenfor operaens verden. I 2018 stiftede han portalen Operabase og var CEO for projektet indtil 2020. Han er uddannet sanger ved Det Kgl. Operaakademi og dyrker fortsat sine evner som sanger i De tre kongelige tenorer. Man kan forvente en festlig og livlig koncert med humoristiske indslag og selvfølgelig sang på et højt niveau.
Koncerten arrangeres af Odd Fellow Logen, og overskuddet fra koncerten går til velgørenhedsarbejde i Næstved.
11. december kl. 16.00 🌲
Ølby Kirke, Køge
Rudersdal Kammersolister
Rudersdal Kammersolister er en nyskabende dansk klassisk klaverkvartet, der arbejder for at formidle musikken på nye måder og give publikum tankevækkende og gribende musikalske oplevelser. Kvartetten er kendt for sit brede repertoire, der omfatter komponister fra 1700-tallet og frem til i dag. De fire klassisk uddannede musikere - violinisten Christine Pryn, braschist Mina Fred, John Ehde på cello og Manuel Esperilla ved klaveret - har alle mange års erfaring fra omfattende koncertvirksomhed i både ind- og udland. Til koncerten i Ølby Kirke spiller ensemblet velklingende klassiske værker, herunder Schumanns virtuose klaverkvartet.
Rudersdal Kammersolister spiller også i andre steder i denne sammenhæng.
11. december kl. 19.00🌲
Roskilde Domkirke
Roskilde Domkirkes Drenge- og pigekor
Kig på Roskilde Domkirkes hjemmeside for at hente oplysninger om billetkøb.
Umiddelbart er der ingen meldinger om repertoiret for denne koncert. Men med al sandsynlighed vil man få en ekstraordinær smuk juleoplevelse. De fantastiske omgivelser og historiens tilstedeværelse gør det ikke ringere.
Korene ledes af Christa Brix Hauser og Egil Kolind, og overskuddet fra koncerten går til korenes rejseaktiviteter og velgørende formål.
12. december kl. 19.30 🌲
Sthens Kirke, Helsingør
Ensemble Hermes
Gratis adgang
Det er de helt store navne som A. Corelli, G. F. Händel og W. A. Mozart, man kan lægge øre til i Sthens Kirke denne aften. Men der er også musik af H. Wolf, C. Stamitz og Gonoud. Ensemble Hermes som er et Aarhus-baseret musikerkollektiv, optræder i mange former for kammermusikbesætninger og er ved at opdyrke et nyt miljø for klassisk musik i Aarhus. I denne anledning består ensemblet af cellisten Malthe Volfing Højager, Jacob Buur med violin og Daniel Mortensen på viola. Sopranen Julie MeeRa Albertsen er solist, og hun er bl.a. uddannet fra Operaakademiet København, hvor hun har afsluttet et studium hos kgl. operasanger Anne Margrethe Dahl. Organist Oddmund Opsjön medvirker også, mens sognepræst Mette Enevold står for tekstlæsning.
15. december kl. 19.30 🌲
Musikhuset Elværket, Holbæk
FøniXensemblet
Entré: 185/90/50 kr. Se mere på Place2book.com eller køb ved indgangen.
Fortid og nyere tid mødes fint i dette setup i Holbæk.
Som solist vil sopranen Lisbeth Kjærulff bl.a. synge arier fra Händels "Messias", mens der også bliver plads til velklingende engelske julesange fra 1950’ernes USA. Man regner fortsat med, at der kan blive mulighed for fællessang, og her vil dirigent Morten Ryelund akkompagnere ved klaveret. FøniXensemblet vil ved denne lejlighed bestå af alle ensemblets strygere, og de vil bl.a. spille musik af A. Corelli og John Ireland.
17. december kl. 19.30🌲
Sct. Nicolai Kirke, Køge.
Theatre of voices
Repertoiret denne aften vil dreje sig om musik fra renæssancen. Man kan se frem til motetter af Byrd, White og Sweelinck. For Robert White (1538-1574) stod kampen mellem lys og mørke som et centralt emne, og det var en stor sorg for hans arbejdsplads, Westminster Abbey, og musiklivet i det hele taget, da han døde af pest som blot 36-årig. Han sammenlignes gerne med William Byrd (1543-1623), som var en katolsk og meget produktiv komponist, beundret af både katolikker og protestanter. Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621), der var hollandsk organist, komponist og lærer, blev bl.a. kendt for at udvikle fugaens position i orgelmusikken. Han efterlod sig mere end 250 værker for kor.
Dyk derfor ned i musikhistorien og nyd Theatre of voices med Paul Hillier som dirigent og Yngvild Ruud ved orglet.
Koncerten gentages den 18. december i Skt. Nikolai Kirke i Holbæk kl. 15.00.
17. december kl. 17.00 🌲
Helligåndskirken, København
Sankt Annæ Pigekor
Entré: 75/150 kr.
Kom i ægte julestemning med de smukkeste julesatser fremført af Sankt Annæ Pigekors 140 sangere, musikere fra Danmarks Underholdningsorkester og nogle af landets dygtigste talenter fra Sankt Annæ MGK. Også i år kan man opleve det 70 piger store Lucia-optog med danske julesalmer. På repertoiret er der værker af bl.a. Britten, Rutter og Willcocks.
18. december kl. 15.00 🌲
Sct. Mikkels Kirke, Slagelse
Chorus Soranus og Selandia Brass
Der bliver masser af messingblæs og store korklange i Sct. Mikkels Kirkes kirkerum.
Det lokale brassband Selandia Brass og Chorus Soranus har indgået et helt unikt samarbejde om at skabe en flot klassisk julekoncert for brassband og kor, som det bl.a. kendes fra England og Norge.
Chorus Soranus kommer fra Sorø og er et klassisk kor på ca. 40 medlemmer. Koret blev stiftet i 1967 af organisten Knud Vad, og koret har ført omfattende koncertvirksomhed i både ind- og udland.
Selandia Brass består af 20 messingblæsere og slagtøj, og er hjemmehørende i Slagelse. Orkesteret har sine rødder i den britiske brasstradition, men er også stærkt inspireret af den mere rytmiske og swingende spillestil, der er kendetegnet ved de store bigbandorkestre. På repertoiret til aftens koncert er der en perlerække af kendte julesange og salmer.
Lolland
3. december kl. 17.00 🌲
Maribo Domkirke
Ensemble Storstrøm og lokale børnekor
Fri entré
Der er lagt op til en festlig julekoncert for hele familien med Ensemble Storstrøm og forskellige lokale børnekor. Korene synger både gamle og moderne julesange, f.eks. "Dejlig er jorden" og sidste års julekalenderhit "Julefeber". Ensemble Storstrøm akkompagnerer, men får også sine egne pladser i programmet. Og her kan man forvente toner fra det klassiske skatkammer.
Silja Okking, som mange kender fra DRs børneprogrammer synger med og binder musikken sammen, så julestemningen kan brede sig. Ensemble Storstrøm spiller også denne koncert andre steder.
5. december kl. 15.00 🌲
Stormarkskirken, Nakskov
Stormarkskirkens Pigekor
Fri entré med forfriskning efter koncerten
Kom og hør, hvad Stormarkskirkens Pigekor i Nakskov har på juleprogrammet i år. Der er både orgel- eller klaverakkompagnement, og man kan bl.a. høre "The Silver Stars", de smukke engelske christmas carols, et par julesalmer og derudover populære julesange. Organisten Kristian Arnholtz vil desuden lade publikum høre Johann Sebastian Bachs flotte Præludium i C-dur og Fuga B.w.v. 545 for orgel.
Bornholm
20. december kl. 16.00 🌲
Skt. Nicolai Kirke, Rønne
Bornholms Saxofonkvartet
Sidst men absolut ikke mindst i denne guide præsenterer vi en julekoncert med Bornholms Saxofonkvartet. Hvis man ikke umiddelbart kender dette ensemble, kan man finde optagelser med dem på Youtube.
Der er efter bedste vurdering her på Klassisk bureau garanti for en sjov, finurlig og kunstfærdig koncert med spændende arrangementer af kendte julesange. Ensemblet spiller med skarp akkuratesse, mens der samtidig er liv og nerve i musikken. Ensemblet består af Ebbe Torgersen, Lis Pedersen, Heidi Petersen og Henrik Jespersen.