En elguitar skal møde fire strygere til debutkoncert

Release-koncert og solistdebut

Den 34-årige guitarist og komponist Sune Pors er svær at placere rent kunstnerisk. Og det er intenderet. Nu debuterer han fra solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium.


Han begyndte som regulær rockguitarist, inden han involverede sig i blues, jazz og folkemusik, og ad flere omgange har han studeret ved Det Jyske Musikkonservatorium, hvor han i 2015 blev uddannet rytmisk guitarist.


Senest indledte han i 2019 sine soliststudier, som i udpræget grad har udfoldet sig i grænselandet mellem det rytmiske og det klassiske.

Her brugte han bl.a. tiden på at overføre den klassiske tankegang til elguitaren og til sin egen måde at forstå musik på, og han understreger, at han ikke er en klassisk skolet musiker og heller ikke ønsker at blive det. Derimod er han interesseret i at bidrage til opblødningen af skellet mellem klassisk og rytmisk musik. En tendens, der har bredt sig på det seneste.


Foto: Det Jyske Musikkonservatorium


Hvordan foreningen af de to væsensforskellige retninger er lykkedes for Sune Pors, kan man høre til debutkoncerten. Men Sune Pors afslutter også et andet projekt, nemlig sit album med titlen ”Convalescence”. Det er et album, der er blevet til i en tid med pandemi og frygt for fremtiden. Rent stilistisk bærer albummet præg af, at Sune Pors har oplevet en slags forelskelse i kammermusikken, og tanken er at kombinere strygernes akustiske virkemidler med sin egen baggrund fra jazz, rock og folk.


Når Sune Pors giver sin debutkoncert søndag den 14. november i Musikhuset Aarhus, har han selskab af Admeta String Quartet, som består af fire klassisk-studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium. Koncerten begynder kl. 20.00 i Symfonisk Sal, og der er gratis adgang.


Man kan også smuglytte til Sune Pors’ kompositioner på forhånd. På alle streamingtjenester ligger nemlig numrene «From the ashes» og «Find your feet» fra hans nye album.


Rachel Einarsson

Udgivet 12. november 2021