International cembalist indspiller ny Poul Ruders-koncert

Når Lars Hannibal fra OUR Recordings den 20. maj udgiver en digital EP med en ny cembalokoncert af Poul Ruders, er det resultatet af en masse gode forbindelser, hårdt arbejde og en stærk passion for ny musik. 

 

”Havde jeg vidst, hvor meget arbejde der ligger bag en indspilning, var jeg aldrig startet. Man kan ikke leve af det her”.


Lars Hannibal er nok først og fremmest kendt som guitarist og for sine koncerter sammen med ekshustruen og blokfløjtenisten Michala Petri. Men han er samtidig direktør på pladeselskabet OUR Recordings, som han også driver sammen med Michala Petri.
”Det er et gammeldags pladeselskab, og jeg er med i stort set alle led i produktionen”, fortæller Lars Hannibal, der er drevet af en interesse og stor kærlighed til at indspille ny musik. Derfor eksistensen af OUR Recordings.

Mahan Esfahani pryder coveret til udgivelsen, der er tilgængelig fra den 20. maj 2022.

Foto: OUR Recordings

Gennem tiden er det blevet til en lang liste af udgivelser, som der ligger mange ofte halv-gratis arbejdstimer bag. Nu er der en ny udgivelse på vej med en international ”niche-solist” i front for Aarhus Symfoniorkester. Så på sin vis fint, at Lars Hannibal først sent opdagede, hvor meget arbejde en udgivelse kræver, kunne man fundere.


Historien om den nye Poul Ruders-udgivelse begynder i 2019, da Aarhus Symfoniorkester bestilte værket. Dengang var Hjarne Fessel, som desværre døde i 2021 og i en årrække bl.a. var producent for Aarhus Symfoniorkester, en stærk drivkraft i at sætte arbejdet i gang.

 

Den internationale solist er iranskfødte Mahan Esfahani, som Michala Petri og Lars Hannibal for nogle år siden mødte på Cypern, hvor den danske duo spillede koncert. De tre blev gode venner, og Michala Petri og Esfahani indspillede siden musik af A. Corelli og J. S. Bach sammen. Nu er Esfahani i front i det nye danske værk, som blev uropført i Symfonisk Sal i Musikhuset Aarhus i september 2020, og den første udgivelse af værket har nu fundet vej til publikum.

Som direktør for OUR Recordings er Lars Hannibal en af iværksætterne bag indspilningen af Poul Ruders nye cembalokoncert. 

Foto: OUR Recordings

”Mahan Esfahani er den eneste cembalist, der rejser så meget rundt i verden. Han er en af de vigtigste på sit felt lige nu, og han spiller med de bedste orkestre. Der bliver også skrevet værker specielt for ham”, fortæller Lars Hannibal.

Den bogstaveligt talt enestående cembalist er bosat i Prag og er gennem årene blevet undervist af legender indenfor faget. ”Fordi han også spiller ny musik, smitter det også af på, hvordan han spiller barok. Derfor er han anderledes; han tilføjer barokken noget nyt”, lyder det fra Lars Hannibal. ”Han deler også vandene – nogle elsker at hade ham”, får vi også at vide.

 

"Med hensyn til Poul Ruders så ved man rent kunstnerisk aldrig, hvor man har ham. Han har et kompositorisk overskud, og han spilles mere i udlandet end i Danmark”, fortæller Lars Hannibal, der også roser Aarhus Symfoniorkester og Symfonisk Sal. ”Orkestret er meget loyalt og gør sit optimale og forbereder sig grundigt. Og Symfonisk Sal har noget af den bedste akustik i Danmark, så det har været dejligt at arbejde med for producer Preben Iwan som har tryllet med lyden.”, lyder det fra pladeselskabsdirektøren.

 

Leif Segerstam er i øvrigt på podiet i koncerten, der rummer en interessant krydsning af musikhistoriske perioder: Cembaloet repræsenterer barokken, mens konstellationen symfoniorkester først blev formet i klassikken i slutningen af 1700-tallet.

 

Hvis man skal tro Lars Hannibal, er der ren rock’n’roll i begyndelsen af cembalokoncertens 3. sats. ”Det er jo vildt – man burde spille det på Roskilde Festival”, siger han med en oplivende latter.

 

Den digitale EP er tilgængelig via OUR Recordings hjemmeside og på alle gængse digitale platforme.

 

Rachel Einarsson

Udgivet 27. april 2022

 

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes